A barátnőm plasztikai műtétje

Mivel relatíve kevés a szabadidőm, így szeretem minél tartalmasabban eltölteni. Ez fontos a mentális egészség szempontjából és a fizikai egészség miatt is. Igyekszem mindig olyan programokat kitalálni és szervezni, ami maximálisan szolgálja a feltöltődést és kikapcsolódást.

Ez nem csak nekem jó, hanem a családnak is, legfőképpen a gyerekeknek, akikek nem olyan könnyű lekötni az energiáját. Pontosan ezért a hétvégéken gyakran olyan programot csinálunk, ami abszolút megfelel az aktív pihenés fogalmának.

Igyekszünk rengeteget sportolni. Az új hobbink a kerékpározás. Már a gyerekek megszületése előtt is jártunk a férjemmel biciklizgetni, de akkor igazából csak néha-néha elmentünk kicsit tekerni, egyáltalán nem mondhattunk annyira komolynak. Viszont most már a gyerekekkel is járunk, mondhatni rendszeresen. Az egyik kedvencünk a Velencei-tó körbetekerése, mert nagyon szép a táj és mindig találunk egy új helyet, ahol jókat falatozhatunk a sportolás közben.

A múlt hétvégén eljöttek velünk a barátok is. Ilyenkor természetesen jókat is dumálunk és a barátnőm, Vera elmesélte, hogy nemrég járt a Kelemednél, ahol egy arcplasztikai műtétje volt. Persze kicsit mesélt erről is.

A Kelemed plasztika Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész után kaptam a nevét, aki a megalapítója és mind a mai napig vezetője is ennek a klinikának. Különböző típusú plasztikai és szépészeti beavatkozásokat kínálnak, alapvetően Budapesten és Pécsen, de természetesen az ország egész területéről szívesen várják a pácienseket. Gyakorlatilag tényleg bármilyen problémára tudnak megoldást nyújtani, ugyanis a legkülönbözőbb plasztikai műtétek is igénybe vehetők náluk, mint a férfi és női mellplasztika, zsírleszívás és még lehetne sorolni hosszasan.

Vera arcplasztikai műtétje ma már egy igazán rutinműtétnek számít, hiszen rengeteg ilyet végeztek már és egyáltalán nem mondható egy roppant komplikált kezelésnek. Egy ilyen kezelés ára attól függ, hogy milyen típusú beavatkozást választunk. A drágább fajta az úgynevezett mikrozsír feltöltés, ami olyan 300 és 350 ezer forint közötti összegbe kerül, de ennél van olcsóbb verzió is, amit úgy hívnak, hogy Silhouette-soft arcközépemelés. Ez 150 ezer forintnál kezdődik és maximálisan olyan 350 ezer forint lehet az ára.

Maga a műtét olyan 45-50 percet vesz igénybe, de csak azért, hogy minél tökéletesebb legyen a végeredmény. Egyáltalán nem megterhelő, helyi érzéstelenítéssel elzsibbasztják a kezelni kívánt területet és tulajdonképpen a műtét után egy rövid pihenőt követően a páciens már a saját lábán távozhat a kórházból. Nem kell utána még napokat vagy hosszú időt eltölteni a lábadozással, hanem szinte egyből lehet is távozni.

Ez a fajta műtét elsősorban a középkorú hölgyeknek ajánlott, akiknek még ugyan nem lóg az arcuk, de ugyanakkor már látszódnak az évek és zavarja őket, hogy már megereszkedett és szeretnének tenni ez ellen.

Magának a műtétnek az a hatalmas nagy előnye, hogy nem ejtenek metszéseket, így hegek sem alakulhatnak ki. Tudom, hogy sokaknak ez a nagy félelme, mert attól tartanak, hogy a műtét után esetleg visszamaradhatnak hegek, de ez nem így van, köszönhetően a modern technikának, amivel dolgoznak.

A plasztikai sebész javaslatai alapján a beavatkozást követően minimum 4 hétig tilos a komolyabb testedzés, szoláriumozás és a napozás is, így talán jobb az ilyen típusú kezelést télen csinálni, de legalábbis nem a nyári időszakban. Emellett pedig minimum 6 hétig szintén tilos bármilyen típusú kozmetikai kezelés azért, hogy a bőr teljes mértékben meg tudjon nyugodni és helyreállni.

Remekül hangzott Vera elmesélése. Olyannyira, hogy a biciklis túra után is és kedvet kaptam egy plasztikai beavatkozáshoz, ezért egyből átnéztem a cég weboldalát.