Régóta keresett autószervizem

Már esett szó blogomban arról, hogy számomra az autó egy affajta biztonság, arra az esetre, ha hirtelen elkapna, egy vihar vagy esetleg meghibásodna a biciklim olyannyira, hogy már én sem tudom megmókolni a saját kis szerszámos készletemmel, de nem csak ezért tartom nagyon fontosnak. Tegnap elérkezett a várva várt nap, hiszen a barátaimmal már nagyon rég terveztünk elmenni Cserhátra túrázni egy hatalmasat, azonban ez akkora táv, hogy autó nélkül egyáltalán nem tudtuk volna megközelíteni. Megbeszéltük, hogy mivel csak nekem van az autón olyan biciklitartó, amire mindannyiunk biciklije ráfér, az én kocsimmal fogunk odautazni. 

Reggel kereken hét órakor mindenki meg is érkezett a házam elé, és amint bepakoltunk, visszaszaladtam a házba, nyomtam a feleségem arcára egy puszit, felkaptam az általa csomagolt szendvicset és pattantam is be a kocsimba. Egy darabig teljes mámorban ültünk az autóban, mindenki arcáról sugárzott a kíváncsiság és a lelkesedés gyönyörű kirándulási célpontunk iránt, azonban sajnos ez hamar alább is hagyott.
Az autóm elkezdett nagyon furcsa, kerepelő hangokat kiadni. A legközelebbi benzinkúton megálltunk, és konstatáltam, hogy sajnos nem lenne túl felelősségteljes egy meghibásodott autóval ilyen hosszú távot levezetni.
Mindamellett, hogy a bicikliket imádom és valamennyire értek is hozzájuk, sajnos az autókkal már egyáltalán nem ez a helyzet, ezért kénytelen vagyok mindig szakemberekre bízni a dolgot. Ez azért volt hatalmas probléma számomra, mert egészen a tegnapi napig nem találtam számomra megfelelő autószerelőt, aki nem csak valahogy megszereli az autómat, hanem a legjobb tudása szerint hatékonyan és lendületesen folytatja munkáját, és emellett én magam is tájékoztatva vagyok arról, hogy mi történik az autómmal. Legnagyobb sajnálatunkra így végül hazaindultunk, a kirándulást pedig eltoltuk. Haza érve felnyitottam a laptopot és elkezdtem olyan szerviz után kutatni, ami megfelel elvárásaimnak. Hatalmas szerencsémre elég hamar meg is találtam a metaautoszerviz.hu honlapot, ahol nagy örömmel olvastam, hogy rengeteg szolgáltatás közül választhatok. 
Rögtön biztos voltam benne, hogy ide fogom vinni az autómat szervizbe, ugyanis nem csak részletes tájékoztatást kaphatok a műveletről, hanem pontosan látom az árakat is, így nagyjából tudni fogom, hogy mennyibe fog kerülni az autóm szervizelése. A másik dolog, ami nagy könnyebbség számomra, hogy nem kell telefonálgatnom egészen addig, míg egy ügyintéző kapcsolatba nem lép velem, hanem könnyedén rányomok az időpontfoglalás gombra és szinte azonnal át is irányítanak oda, ahol láthatom a legközelebbi szabad időpontjukat, ami akár pár napon belül esedékes is lehet. Mindezt így a honlapon keresztül le is tudom foglalni. A metaautoszerviz.hu-n ráadásul a regisztráció során, ami természetesen díjtalan, azt is meg tudom adni, hogy milyen autóval fogok érkezni az időpontomra és mindez csupán pár percet vesz igénybe. Tehát bárhol vagyok, akár gépről, akár telefonról tudok időpontot foglalni, amit ugyanígy bármikor törölhetek és módosíthatok, ez pedig fantasztikus egy olyan ember számára, aki egész nap rohan és nincs ideje telefonálgatni vagy hosszas perceket eltölteni egy ilyen szolgáltatás igénylésével. A legjobb, hogy már applikációval is rendelkeznek mind IOS-ra, mind pedig Androidra. A weboldal és az applikáció is teljesen átlátható és nagyon egyszerűen kezelhető.
Ami miatt még a metaautoszerviz.hu mellett tettem le voksomat az az, hogy rengeteg szolgáltatás közül tudok választani (autó villamosság, diagnosztika). Ami miatt még a metaautoszerviz.hu mellett tettem le voksomat az az, hogy rengeteg szolgáltatás közül tudok választani (autó villamosság, diagnosztika, átvizsgálás, klíma szerviz, fényszóró beállítás, fékjavítás vagy csere stb.) és az időpont foglalás során akár több szolgáltatást is kérhetek. Nagy örömmel olvastam, hogy autóm szervizelése után én magam is nyomon követhetem az elvégzett munkálatokat, illetve az időpontfoglalás és az elvégzett munka után jogosult vagyok egy 10%-os törzsvásárlói kártyára is.
A honlapon több képet is megnézhetünk, különböző munkálatokról a galéria menüpontban, ez is megnyugvást ad számomra, hiszen láthatom, hogy hova fogom vinni az autómat. Az árakat sem nagyon kell keresgélni, hiszen az is külön menüpontot kapott a honlapon, így ez is nagyon könnyen megtalálható és megtekinthető.
Annak, aki szereti a jól meg szokott telefonos ügyintézéseket és nem szereti a netet bújni vagy a telefonját pötyögni fel van tüntetve teljesen látható helyen a telefonszámuk is, így ő is könnyedén tud időpontot foglalni. A munkatársaik nagyon kedvesek, és a telefonos várakozási idő sem sok. A honlap alján pedig látható egy térkép, ami pontosan meg mutatja, hogy hol van a műhely, így a cím beírásával sem kell túl sokat bajlódni.  Én ezek alapján úgy döntöttem, hogy akár egy nagyobb meghibásodásról legyen szó, akár csak egy gumicseréről én biztosan a Méta autó szervizet fogom választani! Ha kitartok mellettük, tudom, hogy soha többé nem kell majd egy utazást sem lemondani az utolsó pillanatban, hiszen a Méta Autószervizében tökéletes munkát végeznek.