Azért néha jó, ha valamiért nem kell messzire biciklizni

A kerékpározás számomra nem csak egy sport, hanem a mindennapjaim része. Mivel gyors és egészséges közlekedési forma, így gyakran választom ezt autó vagy tömegközlekedés helyett.

Nem volt ez másképp akkor sem, amikor patront kellett vennem a nyomtatómba. Viszonylag ritkán kell ezt beszerezni, így nem volt erre bevált üzlet. Bringára pattantam, és szépen eltekertem a legközelebbi nagyobb papír-írószer boltba.
Hát, potyára tekertem, ugyanis még csak hasonlót sem tartanak. Mindenesetre átirányítottak egy másik helyre, de ott sem volt. Egész délután tekertem, már úgy éreztem, hülyét csinálok magamból, hogy ennyi üzletbe látogatok el… lassan már csak az élelmiszer- és ruhaboltok maradtak ki a napi repertoáromból.

Aznap este fáradtan és mérgesen tértem haza. Szegény párom meg is volt illetődve, amikor rajta vezettem le a dühömet, amiért sehol sem lehet kapni egy egyszerű Canon patront.
Miután elmúlt ez a kellemetlen érzése, rögtön elő is rukkolt a megoldással. Egészen triviális dologról, internetes rendelésről beszélünk a nyomtatoalkatresz.hu/patron/canon-patron oldalról.
Elég rosszul éreztem magam, de egyben hálás is voltam neki, hogy az indokolatlan kiakadásom ellenére is segített megoldani a gondom.

A webáruházban szétnézve kellemes csalódásban volt részem. Itt aztán nincs gond a kínálattal! A legnagyobb nyomtatómárkák (Canon, Epson, HP, Lexmark, Philips) készülékeihez lehet itt kapni patront, de akár nehezebben beszerezhető, nagy teljesítményű készülékekbe is lehet innen rendelni.

Mindig bajban voltam, hogy vajon jó lesz-e a választott patron a gépembe, de itt nagyon okosan megoldották előre ezt a problémát. Először nem patront kell választani, hanem kilistázott készülékek közt kell kikeresni a sajátom, és a webshop megmutatja, milyen patronjuk van, ami beleillik. Zseniális megoldás!
Ennek hála villámgyorsan megtaláltam a sajátomba illőt, és külön örültem, hogy nem csak eredeti, hanem utángyártott patronok is elérhetők. Az utángyártott darabok is megfelelő minőségűek, így hát nem szeretek többet kiadni pusztán azért, hogy eredeti legyen az itthoni nyomtatómban.

A kosárba tettem, amit kiválasztottunk, és gyorsan ugortam is át a szállítási és fizetési adatok kitöltéséhez. Meglepődtem, hogy a kiszállítás minden esetben ingyenes! Nem keveset spórol ezzel az ember fia.
Ami ezen felül is pluszpont, hogy lehet GLS csomagpontra kérni. Ezt azért kedvelem, mert sokszor elhúzódik a munkaidőm, napközben nincs otthon senki, és nehézkes a csomagok átvétele emiatt. A munkahelyemre pedig nem rendelhetem, ugyanis a főnök nem szereti az ilyesmit.
Bár alapvetően a bankkártyás fizetést részesítem előnyben, most nem ezt választottam: nehogy valaki felkapja a csomagom a csomagponton! Jó, csak viccelek, tudom, hogy ez az én fantáziám szüleménye, mégis megnyugtatóbb számomra az utánvét. Idegennek nem adják át ezeket, de hát jobb félni, mint megijedni, szóval örültem, hogy nem kell előre kifizetnem ilyen esetben sem.

Szóval, rendelés végre leadva, már csak várni kellett. Nagyon gyorsan megkaptam a rendelt patront. Bár 5 munkanap áll rendelkezésre csomagpontra történő értékesítés esetén, én már 2 nap után megkaptam az értesítést, hogy mehetek érte.

A termék hibátlan volt, kifogástalanul működik vele a nyomtató! Nagyon örülök, hogy a kedvesem átküldte a nyomtatoalkatresz.hu/patron/canon-patron linket. Ha nem teszi meg, soha nem hittem volna el, hogy létezhet olyan eset, amelyben feleslegesen bicikliztem.