A biciklis barátom ajánlotta a Vizszereles net oldalát

Sportolni mindig öröm, bár azért vannak olyan műfajok, amik erősen szezonálisak. A biciklizés is ilyen, hiszen körülbelül tavasz közepétől ősz elejéig lehet űzni, amikor már/még nem fagy rá az ember a nyeregre, és egy régi barátommal rendszeresen űzzük is a dolgot. Olykor összebeszélünk, kinézünk egy úti célt, találkozunk és nyakunkba vesszük a világot. Előfordult már, hogy kétnapos kirándulást terveztünk, olyankor igen nagy távolságokra is eljutottunk, de persze csak úgy, hogy ott aludtunk és másnap indultunk haza. Ilyenkor bőven van időnk beszélgetni, ami jól is jöhet, ha hasznos infókat is meg tudunk osztani egymással. Többek között így ismertem meg a Vizszereles net oldalát is, ami később kifejezetten jól jött, hiszen gyorsan kellett segítség egy törött vízvezeték miatt.

Miközben haladtunk egymás mellett és faltuk a kilométereket, a barátom hosszasan kifejtette, mennyire örült, amikor végül ráakadt a Vizszereles net oldalára, ugyanis neki körülbelül annyi érzéke van a különböző szerelési dolgokhoz, mint a harangöntéshez. Azaz semmi. Így hát kénytelen mindenhez szakembert hívni, de azt mondja, inkább fizet érte, de legyen rendesen megcsinálva. Ebben valamilyen szinten egyet is értek vele, bár én azért amit tudok, azt magamnak csinálom, de egy törött vízcső a falban nem ilyesmi. Szóval elmesélte, hogy ez egy elég régi, több mint 30 éves vállalkozás, akik, ahogy a nevük is mutatja, vízvezeték szereléssel, csőszereléssel, duguláselhárítással és fűtésszereléssel foglalkoznak, és amellett, hogy Budapesten mindig elérhetőek, még egész Pest megye is az érdekeltségükbe tartozik. Felkészülten érkeznek, mindig van náluk szerszám és alkatrész, ha esetleg valamit gyorsan kell megcsinálni és nincs idő áruházba menni érte. De a legfontosabbat még nem is mondtam.

Vizszereles net

Az egy dolog, hogy a telefonos ügyfélszolgálatuk 0-24-ben elérhető, azaz ha az éjszaka közepén történik valami, akkor is fel lehet őket keresni, de emellett extra gyors kiszállást is vállalnak. Értsd ezalatt, hogy akár 1-2 órán belül is kiérkeznek, amennyiben jelzed, hogy vészhelyzet van. Például ami nálunk is előállt, éppen ezért voltam olyan hálás a barátomnak, hogy ilyen hosszasan kifejtette, mi mindent tudnak a Vizszereles net munkatársai. Így legalább egyből eszembe jutottak a szükség óráján.

Történt ugyanis, hogy egy kellemesnek induló szombat reggel felfedeztem egy sötét és nyirkos foltot a konyha falán. Már akkor erősen elkezdtem aggódni, ám amikor egyre csak nőtt, és alatta a csempe fugájában is cseppek kezdtek megjelenni, akkor tudtam, hogy ez itt most nem tréfa, és egyből szaladtam elzárni a főcsapot. Mint megtudtam utólag a Vizszereles net egyik cikkéből, ilyenkor valóban ez a legjobb, amit tehetünk, hiszen így legalább elzárjuk a víz utánpótlását. Szerencsére egyből beugrott mindaz, amit hallottam a Vizszereles net gyors és szakszerű szolgáltatásáról, és rögtön mentem is fel az oldalukra kikeresni a telefonszámukat. Mikor megvolt, haladéktalanul hívtam is őket, és jeleztem, hogy valószínűleg nagy a baj, amint tudnak, jöjjenek ki. Mivel hétvége volt és ráadásul SOS meghibásodás, így nem számítottam sok jóra, de szerencsére nem hazudtolták meg magukat. Alig pár óra telt csak el, és már csörgött is a mobilom, hogy hamarosan érkeznek, tegyem tisztává a terepet. Mivel ez már korábban megtörtént, így csak várnom kellett, de nem hiába.

A Vizszereles net munkatársai pontosan úgy dolgoztak, ahogy az profiktól elvárható. Behozták az eszközeiket, megkeresték a törött szakaszt a csövön, kibontották a falat és kicserélték a megrepedt darabot. Tény, hogy nem kevés idejükbe telt, és a lakásban is elég nagy rumli lett, de ez volt az ára annak, hogy megakadályozzuk a további katasztrófát. Természetesen számítottam rá, hogy mindennek meglesz a díja, tekintve, hogy szombat, ráadásul sürgős riasztás, azonban ahogy a barátom is vélekedik: kerül amibe kerül, de ezt szakszerűen meg kell javítani. Így hát a baj is el lett hárítva, a Vizszereles net szolgáltatása is ki lett próbálva, és a lakásban sem keletkezhetett kijavíthatatlan kár. Szóval hasonló helyzetben csak ajánlani tudom a Budapestieknek és Pest megyeieknek, hívják őket bátran, megéri.