Óriási biciklis körútra indultunk, mely meglepetéseket is tartogatott

Ha nyár, akkor óriási biciklis körutak. Sokan tekerik körbe a Balatont, a Velencei-tavat vagy a Tisza-tavat és élvezik, ahogy dús hajukba kap a hűs nyári szellő. Persze egy kerékpár karbantartása és a szükséges felszerelés biztosítása nem piskóta, a hozzáértés és a biciklik iránti rajongás elengedhetetlen hozzá.

Jól esik azonban a nagy kerékpártúrák alatt megállni és bedobni egy-egy finom falatot valamely kis büfénél. De hogy mégis hogyan tudják ezek az apró helyiségek kiszolgálni azt a sok-sok arra bicikliző turistát és kirándulót?

Nagyon izgatta a fantáziámat a kérdés, így megkérdeztem az egyik büfés kocsi tulajdonosát, hogy mégis hogy csinálja? Elárulta, hogy az rdealer.hu oldalról rendelt termékeket használja. Ezek nagy segítségére vannak az előkészítésben, az ételek előállításában és a feldolgozásban is. Azt is elárulta, hogy konkrétan mely, az rdealer.hu által forgalmazott termékeket használja.

Zöldségszeletelőt, sajtszeletelőt és hússzeletelőt is vásárolt magának. De ez még nem minden! Ezen kívül rendelkezik még kolbászsütővel, minifánk sütővel és a lángoskészítővel is, persze a gyrossütő sem maradhat el. A büféjében egyébként is az a kedvenc ételünk. Van természetesen hűtőgépe is, amiben az alapanyagokat tárolja és italhűtője is, amiben azok az üdítők vannak, melyeket meg lehet vásárolni.

Egy büfé nem büfé fagylalt, jégkása és jégkrém nélkül. Ezért van menő fagylaltgépe is – természetesen az rdealer.hu -ról -, jégkrémtároló hűtőgépe és jégkása készítője is. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi minden szükséges egy egyszerű sarki büfébe. Még szerencse, hogy hot-dogot nem árusít, ahhoz is külön gép kellene. És hogy mi nem maradhat el egy büfé életében? Persze, hogy a mosogatás! Mivel ez csak egy apró vendéglátóipari egység és már hely sincs igazán, csak egy egy tálcás kézi mosogatóval rendelkezik. Ő azért imádja és elégedett vele, mert rozsdamentes acélból készült és rendkívül strapabíró. A büfé tulajdonosa egyébként ragaszkodik a régi, jól bevált módszerekhez, így nem szeretné még a mosogatást is gépesíteni.

Azt mondta, sütemények és egyéb édes finomságok árusítását egyelőre nem tervezi. Pedig az rdealer.hu oldalán az ezekhez szükséges eszközök is elérhetőek. Ott szörfözve találkozhatunk robotgéppel, dagasztógéppel, tésztanyújtóval és gyümölcsfacsaróval is. Mindennel, ami elengedhetetlenül szükséges a finom és omlós péksütemények, nyalánkságok elkészítéséhez. De talán ez már egy külön terület, túl sok lenne ez egy kis büfé kínálatába.

Az rdealer.hu oldalán a termékek személyesen is megtekinthetőek a bemutatóteremben, de házhoz szállítással is kérhetőek. Ehhez a cég munkatársait kell keresni, ők intézik a fuvart. Új termékekre 1-, használt árucikkekre 3 hónap garanciát vállalnak. Így ha esetleg hibás lenne a termék vagy nem működne megfelelően, megoldható a csere vagy a javítás is. Így abszolút nincs miért aggódnia annak, aki az rdealer.hu webshopján vásárol, hiszen még a használt termékekért is vállalják a felelősséget.

Teljesen elképedtem, mennyi minden kell egy kis büfé üzemeltetéséhez. Biztos, hogy ilyenbe sosem fogok belefogni, maradok inkább csak fogyasztó az ilyen és ehhez hasonló vendéglátó helyeken. Miután feltankoltunk a sarki büfében, robogtunk is tovább a bicajunkkal, hiszen még jó néhány kilométer hátra volt. Imádok biciklizni. Valahogy közben olyan szabadnak érzem magam, mint semmilyen más módon.