A kerékpár alkatrésszel foglalkozó cégem székhelye Újlengyelben lett

Tekintve a jelenlegi helyzetet, ugyan a kormány szolgál támogatással a kisebb vállalkozásoknak, de mivel egy kerékpár üzlet nem esik a kimondottan szenvedő vendéglátói szférába, ez a támogatás ( az én cégemnek legalábbis) nem volt elég. Épp ezért örültem meg nagyon, mikor belebotlottam egy székhelyszolgáltatással foglalkozó weboldalba.

Lényegében az a rész tetszett benne a leginkább, hogy a vállalkozásban gyakorlatilag semmi nem fog változni, egyedül a leveleim fognak a székhely címére érkezni, amit pedig emailben szkennelt formátumban továbbítanak is nekem. Cserébe, hogy ezt az Újlengyel székhelyszolgáltatás verziót kifizetem nekik, mentes leszek az Iparűzési Adómtól. Továbbá, ha most alapítanék céget, lebonyolítanák nekem ingyen, így a cégmódosítást intézik el, ahogy mondtam a levelezésemet továbbítják, és mindezt akár egy óra alatt, online ügyintézéssel, ügyvédi munkadíj nélkül.

Persze, az ára ennek is megvan, de ez csupán 40 ezer forint 6 hónapra, és egy hónap még ingyen van. Cserébe, az Iparűzési Adómból származó összeg a zsebemben marad. Persze ezt véleményem szerint, és ahogy a saját oldalukon is utalnak rá, olyan cégeknek érdemes igénybe venni, akik ennél az összegnél több (lényegesen több) Iparűzési Adót fizetnek, hogy megérje nekik is és a székhelyszolgáltatónak is.

Az Újlengyel székhelyszolgáltatás mellett Budapesten is kínálnak ehhez hasonló szerződést. Ott viszont sajnos nincs ez az iparűzési adó mentesség, ami Újlengyelben, viszont tárgyaló teremmel szolgálhatnak ingyen, főleg olyan vállalkozások számára, akiknél fontos az ilyesfajta megjelenés. Emellett pedig ugyanazokat a feltételek biztosítják, mint Újlengyelben, az áruk pedig 10 ezer forinttal ebben az esetben olcsóbb is.

Újlengyel székhelyszolgáltatás

Itt igazából tényleg az játszik, melyik cégnek, mi éri meg jobban, mire fókuszál. Egy friss, kicsi cégnek a budapesti székhely jobban kellhet, hiszen ki kell építenie a kapcsolatait, megbízásokat kell kötnie, ügyfeleket kell szereznie. Egy már jól menő cégnél, akinek ez már mind megvan, viszont a bevételének egy nagyobb részét el kell hogy adózza, az újlengyeli székhely, az iparűzési adó mentességével éri meg jobban.

Mivel az én cégem ebbe az utóbbi kategóriába tartozott nem bántam, hogy mondjuk tárgyalóval nem tudtak szolgálni, ahogy azt sem, hogy ezzel a bizonyos 10 ezer forinttal többet kellett fizetnem. A gyors és pontos munkavégzés viszont nagyon kellemes csalódás volt. Azt gondoltam, ugyanis, hogy az egy óra csak túlzás. Ugyanígy a telefonon keresztül is nagyon jó benyomást keltettek, mikor egy két dolog kapcsán felhívtam őket utána kérdezni.

Én nagyon meg voltam elégedve a munkájukkal és a hozzáállásukkal is, és csak ajánlani tudom őket, legyen szó az újlengyeli székhelyszolgáltatás részről, vagy a Budapest székhelyszolgáltatás verzióról. Bízom benne, hogy minden ügyféllel hasonló körültekintéssel bánnak.