Aktív kikapcsolódás kerékpárral

Ha nyár és jó idő van, akkor mindig szeretem előnyben részesíteni az aktív kikapcsolódást. Persze vannak olyan esték és napok, amikor semmi kedve nincs az embernek kimozdulni és inkább bekuckózna otthon, nézne egy filmet vagy olvasná az egyik kedvenc könyvét, de nálam a legtöbb esetben nem erről van szó. Szeretem aktívan élni az életemet és szerencsére minden napomat sok energiával tudom kezdeni, ezért számomra nem is kérdés, hogy egyik napomat sem töltöm unalmasan. Nagyon szeretek kirándulni, ezért sokszor biciklivel vágunk neki az új tájak felfedezésének.

A biciklis túrák nagyon szórakoztatók tudnak lenni és nem csak kikapcsolják az embert, de nagyszerű sportolási lehetőséget is nyújt. Ennek köszönhetően az egyik kedvencemnek mondhatom a biciklis kirándulásokat. Ha valaki a hétköznapokban nem szeret biciklizni az sem probléma, hiszen a gyalogtúrák is nagyon szórakoztatók és élvezetesek tudnak lenni. Azonban van különbség a hétköznapi biciklizés és a kirándulós biciklizés között. A kettő nem egy és ugyanaz, ezért mindenképp érdemes lehet kipróbálni ezt a fajta kirándulást is.

Gyerekkoromban imádtam biciklizni és nagyon szívesen töltöttem az időmet a szabadban, viszont, ahogy telt az idő egyre kevésbé kedveltem ezt a mozgásformát. Viszont felnőtt koromra ez ismét változott, amikor elmentem életem első bicikli túrájára. Ott akkor valami megváltozott, és azóta előszeretettel választom ezt a mozgásformát. Az ember folyamatosan változik, ezért amit régen nem szerettél azt érdemes lehet újra megpróbálni, hátha már változtál annyit, hogy most már tetszeni fog az adott dolog. Ha mégsem, akkor legalább tettél egy próbát vele, viszont semmit sem veszítettél.

Az újdonságok kipróbálása mindig új tapasztalatokkal gazdagít minket. Emlékszem, hogy gyerekként mennyire szerettem az újdonságokat és mindent fel akartam fedezni. A gimnáziumi éveim alatt nem volt lehetőségem évközben diákmunkát vállalni, azonban a nyári hónapokat szívesen töltöttem munkával is. Szerettem volna magam minél több területen kipróbálni, ezért minden nyáron máshová mentem. Szerencsére ahogy idősödtem egyre több diákmunka lehetőség adódott, ezért volt miből válogatnom.

diákmunka

Ma már a fiataloknak nagyon sok diákmunka lehetősége van, hiszen nagyon sok iskolaszövetkezet kínálata közül tudnak választani. Ilyen például a TopiWork Iskolaszövetkezet is. A honlapjukon nagyon sok fajta diákmunka közül lehet választani. A weboldaluk egyébként nagyon praktikus, könnyen használható és nagyon informatív. Ha kíváncsi vagy valamire a diákmunkákkal kapcsolatban, akkor az ő honlapjukon biztosan meg fogod kapni a kérdésedre a választ. Ugyanis mindent megtesznek a diákjaik jól informáltsága érdekében. Ez szerintem egy olyan nagy pozitívum, amivel kevés iskolaszövetkezet tud versenybe szállni.

Nagyon sok iskolaszövetkezet honlapját megnéztem már, és nagyon változatosak tudnak lenni. Vannak olyan szövetkezetek, akiknek a honlapjuk nagyon kezdetleges és inkább a közösségi oldalakon vannak jelen. Ezeken a platformokon osztják meg leginkább a munkalehetőségeket és itt lépnek kapcsolatba a diákokkal is. Viszont szerintem, ha egy szövetkezetnek van egy nagyon jól összerakott honlapja, akkor az nem csak a diákoknak nyújt egyfajta könnyebbséget, de a cégek számára is, akik együtt szeretnének működni velük.

Ugyanis ahhoz, hogy egy iskolaszövetkezet sok diákmunkát tudjon adni a diákjainak a cégekkel együtt kell működniük. A vállalkozások szeretik a megbízhatóságot, rugalmasságot, illetve a felkészültséget az iskolaszövetkezetek részéről. A TopiWork honlapján található céges visszajelzések alapján ez az iskolaszövetkezet pont ilyen. Hiszen a weboldaluk nem csak a diákoknak nyújt hasznos információkat, hanem a diákmunkát kínálni akaró cégeknek is. Egy vállalkozás olyan iskolaszövetkezetet szeretne választani, ami megkönnyíti az ő dolgukat és csak a legjobb jelölteket küldik el hozzájuk interjúra. Ezt a visszajelzések alapján a TopiWork Iskolaszövetkezet nagyszerűen csinálja. A kiválasztási folyamatuk jól működik, ezért nem csak a diákok, de a cégek is elégedettek tudnak lenni.

Miért éri meg a cégeknek diákmunkát adni?

A diákmunkának több előnye is van a cégek számára. Ilyen előny például az, hogy járulékmentesen foglalkoztathatók a diákok. Nem kell adminisztrációval és a bérszámfejtéssel foglalkozni, hiszen ezt az iskolaszövetkezet elvégzi a cég helyett. Szintén nagyszerű hír a vállalkozások számára, hogy az iskolaszövetkezet által kiállított számla költségként elszámolható, ezért még csak plusz kiadással sem fog járni a diákmunka. Illetve egy plusz dolog még, hogy a diákok körében ismertebbé válhat az adott vállalkozás, ezért nagy valószínűséggel sokkal többen fognak majd ott dolgozni.

Amennyiben cégként már elgondolkoztál azon, hogy jó lenne diákmunka erőt is felvenni a céghez, akkor szerintem az egyik legjobb iskolaszövetkezet, akikkel együtt dolgozhattok, az a TopiWork. Nagyon megbízhatóak, mindig lehet rájuk számítani, ha megbeszéltek valamit akkor az úgy is lesz, rugalmasan kezelik a dolgokat, illetve jól felkészültek és a lehető legjobb jelölteket próbálják az állásinterjúra küldeni. Ha szívesen dolgoznál együtt egy ilyen szövetkezettel, akkor olvasd el a honlapjukon található összes információt és vedd fel velük a kapcsolatot! A piacon nagyon sok iskolaszövetkezet jelen van már, ezért érdemes lehet okosan szelektálni és felállítani egy olyan szempontrendszert, Amiben világosan le van írva, hogy miknek jó, ha megfelel egy iskolaszövetkezet. Ennek köszönhetően sokkal gyorsabb és egyszerűbb lesz az iskolaszövetkezet választás.

A diákok számára is tartogat a honlapjuk hasznos tudást. Több bejegyzést is írtak az oldalukra, amikből a diákok megtudhatják, hogy hogyan írjanak jó motivációs levelet, hogyan zajlik egy állásinterjú és hogyan tudnak rá felkészülni, illetve a munkahelyi etikettet is megismerhetik. Ezek olyan fontos dolgok szerintem, amik elengedhetetlenek abban az esetben, ha valaki munkát szeretne vállalni. Ugyanis amíg valaki egyáltalán nem vállalt diákmunkát, akkor ezeket a dolgokat nagy valószínűséggel nem is tudja. Ezeknek az információknak köszönhetően viszont sokkal könnyebb lesz a munkavállalás számára. Amennyiben diákként meg szeretnéd könnyíteni az életedet, akkor mindenképp érdemes lehet elolvasni ezeket a bejegyzéseket.

Milyen diákmunkák közül tudsz választani a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán?

Mivel nagyon sok diákmunka közül lehet választani, ezért a munkák kategóriákra vannak osztva. Ez nem csak az átláthatóság miatt fontos és hasznos, hanem azért is, mert így sokkal könnyebb diákmunkát keresni. Ha már tudod azt, hogy milyen munkák érdekelnek és melyik területen szeretnél tapasztalatot szerezni, akkor azt kiválasztva már csak a számodra releváns diákmunkák fognak megjelenni. Ezek közül a kategóriák közül választhatsz: otthonról végezhető munka, alkalmi munka, fizikai munka, gazdasági/ HR/ marketing/ IT/ műszaki diákmunkák, illetve egyéb munkák és vannak. Nagyon jó gyakornoki diákmunkák is vannak a kínálatukban, ezért, ha valóban szeretnél szakmai tapasztalatot szerezni, akkor érdemes lehet azok között szétnézni. Viszont amennyiben csak bele szeretnél kóstolni a munka világába, akkor a fizikai, az alkalmi, egyéb és az otthonról végezhető munkák is a rendelkezésedre állnak.

A gyakornoki diákmunkák egyébként azért tudnak nagyon hasznosak lenni, és azért ajánlom mindenkinek, aki már tudja milyen területen szeretne majd a jövőben dolgozni, mert akár több éves tapasztalatot is szerezhetsz velük. Ennek köszönhetően olyan előnnyel indulhatsz majd az egyetem elvégzése után, amit talán nem is gondolnál. Ha megnézed az álláshirdetéseket, akkor a legtöbb esetben 1-3 éves munkatapasztalatot várnak el egy kezdőtől. Ami szinte kivitelezhetetlen, ha az egyetemi éveid alatt csak a tanulásra koncentráltál és gyakorlatot nem szereztél mellette. Amennyiben a tanulmányaid mellett van annyi időd, hogy el tudsz vállalni egy gyakornoki diákmunkát, akkor szerintem mindenképp érdemes lehet belevágni, hiszen sok esetben az elméleti tudás helyett a gyakorlat sokkal többet számít. Persze a megfelelő munkavégzéshez mind a kettő elengedhetetlen, ezért a tanulmányokat sem szabad elhanyagolni.

Dönts okosan és vágj bele egy diákmunkába!