Buddha karkötő biciklizés helyett, az idegek megnyugtatására

Ugyan most már egy kicsit hideg van a bringázáshoz, de azért ha az idő engedi mindenképp tekerek valamennyit. Sajnos ez miatt ilyenkor a téli időszakban, de most különösen is azt kell tapasztalnom, hogy megy fel a stressz szintem. Egyre gyakrabban kapom fel a vizet semmiségeken, nyugtalan vagyok, rosszul alszom és még sorolhatnám. Valószínűleg a téli időszak és a jelenlegi vírus mizéria is rájátszik az egészre. Sajnos olyan szintig jutott ez a szorongós-hangulat váltogatós helyzet, hogy muszáj volt utána néznem, hogy kezelhetném.

A nagy keresgélés közepette egyebek mellett rátaláltam erre az oldalra nepalitermekek.com/collections/malak-karkotok. Innen rendeltem egy csomó hasznos dolgot, ami segíthet a stresszem kezelésében, könyveken keresztül a füstölőkön át a mala karkötőig. Na de vegyük szépen sorba.

Először is azt le kell szögeznem, hogy nem vagyok buddhista, illetve nem is tudok valami sokat a vallásról, inkább a filozófiájukkal vagyok tisztában alapi szinten. Az a fajta békés-elmélkedős hozzáállás, amit a buddhizmus számomra megtestesített, mindig is nagyon vonzott, de túlságosan a részemnek éreztem a katolicizmust, hogy vallást váltsak.

Miután kicsit utána olvastam egy blogon, hogy hogy és mint működnek ezek a mala karkötők, megnyugodtam, hogy puszta mantrázással meditálás közben is lehet őket használni. Nem feltétlenül kell a buddhisták által használt elmélkedéseket elvégezni vele. Mivel meditálni amúgy is szoktam (na jó, ha eszembe jutott, akkor meditáltam), ezért nem esett nehezemre elképzelni, hogy majd hasznát veszem a karkötőnek. Plusz pont, hogy ezek a malák meg is lettek áldva, mielőtt elkerültek volna Nepálból, szóval elvileg minden vallási kritériumnak megfelelnek. Egy fehér lótuszból készült termék került végül a kosárba, ami elvileg a nyugalmat jelképezni. Ezt ezen a linken belül találjátok meg, ha esetleg érdekelne: nepalitermekek.com/collections/malak-karkotok.

Mivel nagyon szeretem az illatokat (a sógorom bánatára, akivel most épp együtt lakom), ezért körbenéztem a füstölők között is, és nem bírtam meg állni, hogy egy köteggel ne kerüljön onnan se a csomagba. Meglepődtem, mert voltak olyan kötegek, amik akár 30 szálat is tartalmaztak, és ahhoz képest egyáltalán nem voltak drágák. Az utolsó állomás a könyvek voltak, és kérem a kekszem, mert csak két könyvet rendeletem! Tudtam volna még többet is, de türtőztettem magam. Az egyik egy felnőtt színező volt, a másik pedig egy meditációs könyv lett.

Ha esetleg van aki komolyan érdeklődik, vagy akár gyakorolja a buddhizmust, neki is ajánlom az oldalt. Vannak külön rituális kellékek is, amikhez sajnos nem értek, úgyhogy nem tudom őket bemutatni, véleményezni. Mindenesetre nézni szabad, az nem kerül semmibe, és szerintem mindenképp megéri.

A szállítással nekem nem akadt semmi problémám, minden termék épen és egészben megérkezett. Azt mindenképp állíthatom, hogy sokat javult a közérzetem, és a szorongásom se olyan erős már, mint azelőtt.

Úgyhogy ha úgy érzitek, hogy nektek is szükségetek lenne egy kis stressz csökkentésre a nehéz időkben, itt az oldal linkje még egyszer: nepalitermekek.com/collections/malak-karkotok.