Hőszivattyús kérdések, amik egyre többeket foglalkoztatnak

Mennyi áramot fogyaszt egy hőszivattyú? Talán ez az első és legfontosabb kérdés, amikor szóba kerül a hőszivattyús fűtés. Mi is igen sokáig gondolkodtunk azon, hogy vajon milyen fűtési technológiát is építsünk be otthonunkba és utólag egyáltalán nem bánom, hogy a hőszivattyú mellett döntöttünk. Sok utánajárás és intézkedés, gondolkodás előzte meg ezt a dolgot, de segítségünkre volt a rifeng-hoszivattyu.hu mindenben, ami csak adódott a folyamat közben.

Építkezni nem egyszerű dolog, különösen napjainkban nem, amikor szinte napról napra nőnek az építőanyag árak. Arról nem is beszélve, hogy a munkaerővel kapcsolatban is azért tapasztalhatók hiányosságok, legalábbis mi olykor hónapokat vártunk a megfelelő szakemberre. Ami nem is baj egyébként, csak valamiképp érdemes koordinálni a dolgokat.

A fűtéssel kapcsolatban mi is hosszú távon gondolkodtunk, mint oly sokan mások. A hőszivattyús megoldás mellett szóba jött a kondenzációs gázkazán is, de arról végül letettünk. A nappaliba egyébként beüzemeltünk egy fatüzeléses kandallót, ami szintén jó megoldásnak bizonyult, már csak a hangulat kedvéért is. A hőszivattyúval kapcsolatban igen sok kérdés foglalkoztatott bennünket, és persze az árak mellett a megtérülés ideje is fontos volt. Az ember pénzből él, és persze mi is törekedtünk a környezetbarát megoldásokra, de azért nem minden áron. Szép dolog a zöld energia és az, hogy a fűtésünkkel nem szennyezzük a környezetet, de az korántsem volt mindegy, hogy mindez mennyibe is fog kerülni.

mennyi áramot fogyaszt egy hőszivattyú

És persze az sem, hogy mennyi idő alatt térül meg ez a beruházás. Én azóta is azt vallom, hogy a szigetelés mindennek az alapja. Hiszen senki sem szereti az utcát fűteni és minden fűtési rendszernél fontos, hogy az épület teljesen le legyen szigetelve. Úgy a falak, mint a tető és az alap. Bennünket kábé hülyének néztek, amikor megmondtuk, hogy hova hány centi szigetelést szeretnénk, de örülök, hogy kitartottunk az álláspontunk mellett. Egy szellőztető rendszer gondoskodik arról, hogy ne legyen penészedés. És közben a hőszivattyúval, melyet napelemes rendszerrel táplálunk, igen kellemes meleg van az otthonunkban és ezt igen kedvező áron érjük el. Gyakorlatilag nulla forintból. Ami szerintem egy igazán kényelmes dolog. És az sem utolsó szempont, hogy a közműszolgáltatóktól valamelyest függetlenedtünk.

A mennyi áramot fogyaszt egy hőszivattyú kérdésre a választ persze mindenki önmaga tapasztalja meg, azonban vannak kiindulópontok, melyeket érdemes tanulmányozni. Ezt a rifeng-hoszivattu.hu oldalon is megtehetjük, ők ugyanis többféle kalkulációt is készítettek, hogy milyen típusú fűtéssel mennyibe is kerülne a fűtés. Ebből is láthatjuk, hogy a hőszivattyú remek megoldás. A rifeng-hoszivattyu.hu oldalon 100, 150 és 200 négyzetméterre számolták ki a fűtési költségeket úgy, hogy egyrészt közepesen szigetelt, másrészt kitűnően szigetelt otthonok energiaigényét vették alapul. Szerintem érdemes ezt a táblázatot alaposan tanulmányozni, hisz nagyon sok hasznos tapasztalattal szolgál, ha így teszünk.

Ebből is kiolvasható a hőszivattyús fűtési rendszer előnye és ilyenkor azért azt is érdemes számításba venni, hogy a gáz vagy a szilárd tüzelésű anyagok beszerzési ára is folyamatosan emelkedik. És nem szabad arra számítani, hogy ez majd csökkenni fog, sőt. A hőszivattyúval valamelyest tudunk függetlenedni a szolgáltatóktól. Számomra ugyan korábban nem volt teljesen világos, hogy hogy is működik ez a rendszer, de ebben is segítségemre volt a rifeng-hoszivattyu.hu, ahol sok hasznos információt találtam. Érdeme szerintem itt kezdeni a keresgélést, olvasgatást.

A mennyi áramot fogyaszt egy hőszivattyú kérdésre pedig szintén megtalálhatjuk itt a választ, legalábbis egy kiindulópontot biztosan.