Biciklis aktivistából lettem hobbi autószerelő

Az ember mindig változik az évek alatt, ami azt illeti, sokan még azt is elmondhatják magukról, hogy manapság szöges ellentétei fiatalkori énjüknek. Ezzel én sem vagyok másképpen. Tinédzser és fiatal felnőtt koromban például megrögzött környezetvédő voltam. Persze máig igyekszem tudatosan élni, de sajnos idősödve megkörnyékezett a kényelem iránti vágy, és ma már én is rendelkezem autóval. Na jó, még most sem vagyok annyira öreg így közel a 40-hez, de már nem lehetek annyira aktív, mint 20 évesen. Ehhez a fiatalkori ideológiához ugyanis hozzátartozott az is, hogy mindenhova biciklivel járjak. Ami azt illet, képes voltam még külföldre is kibiciklizni huszonévesen.

Igyekeztem minél több ember körében “terjeszteni az igét” és jobb belátásra bírni őket a károsanyag-kibocsátással kapcsolatban. A tömegközlekedés, na és persze a kerékpár használatát propagáltam elsősorban. Nagyon sokan ugyanis merő lustaságból használnak autót, még igazán rövid távra is. Olyannyira rövid távra, hogy amúgy simán el lehetne odáig sétálni, vagy biciklizni. Ma már nekem is van saját autóm, de igyekszem ahhoz tartani magamat, hogy csak a legszükségesebb esetekben ülök autóba. Például egy hosszabb út esetén, ha teszem azt gyerekestől megyünk meglátogatni a nagyszülőket. Bizony, gyerekekkel kicsit nehezebb a buszozás, vagy vonatozás, főleg ha sok cuccal vagyunk.

Anno régebben imádtam suli után a biciklimet bütykölni, korszerűsíteni, mindenféle extrával és kényelmi funkcióval ellátni. A barátaim is mindig hozzám hozták el a bringájukat, ha valami nem stimmelt vele. Általában sikerült is megjavítanom őket. Ez a szerelés iránti szenvedélyem nem tűnt el, csupán átalakult. Ma már az autómat bütykölöm hasonló érdeklődéssel. Hiába, valamivel muszáj lekötnöm magamat a szabadidőmben. Most pedig még könnyebb az autóm karbantartása, mióta egy remek autósbolt kínálatából szerzem be az ehhez szükséges anyagokat, alkatrészeket.

autósbolt

Az olajwebshop.hu oldaláról mindenfélét rendelhetünk, amire csak szükség lehet egy autó karbantartásához. Ez az autósbolt forgalmaz motorolajakat, adalékokat, az autó ápolásához szükséges kellékeket, szűrőket, izzókat, gyújtógyertyát, tisztítószereket és még sok egyebet. Nemrégiben például egy iszonyat jó minőségű motorolaj adalékot vettem tőlük. Egy Liqui Moly márkájú adalékról van szó, amelynek sok hasznát lehet venni. Ez a termék aktívan megakadályozza a jármű alatti olajfoltokat, regenerálja a motor tömítéseit. Az ilyen adalékokról általánosságban is elmondható, hogy nagyon hasznos befektetésnek bizonyulnak, hiszen csökkentik a súrlódást és ezáltal növelik az autó élettartamát. Emellett csökkentik a zajt, az olajfogyasztást és visszaadják a motor erejét.

És ez még csak egy a sok kitűnő minőségű termék közül, amit az olajwebshop.hu autósbolt biztosít. Nagyon jó árban kapható náluk motorolaj is. Azt is mindig innen szoktam rendelni. Én rendszerint a Castrol MAGNATEC A3/B4 10W-40 motorolajat rendelem tőlük, 4 literes kiszerelésben. Ez egy kitűnő, világhírű márka, és ez a kiszerelés csak 9690 forintba kerül. Amúgy nem csak személygépjárműhöz lehet itt olajat kapni. Kerti gépekhez, vízi járművekhez, motorkerékpárhoz, teherautókhoz is lehet olajat kapni. De hidraulika olajak, váltóolajak, valamint ipari és mezőgazdasági olajak is elérhetőek náluk, igazán jó áron. Nagyon széles a választék, szinte biztos, hogy mindenki megtalálja náluk, amit csak keres.

Apropó keresés… ahhoz, hogy minél könnyebben megtalálhassák a potenciális vásárlók a kívánt terméket, az oldal rengeteg szűrő funkciót kínál föl. Csak az olajak között például válogathatunk a kiszerelés méretétől, az olaj viszkozitásától, típusától függően. De lehetőség van márka szerint is keresni, ha például van egy kedvenc gyártónk. Rengeteg segítséget nyújt még ezenkívül az autósbolt oldala, ha nem tudnánk, hogy milyen olajra van szükségünk. Külön bejegyzéseket szenteltek annak, hogy hogyan kell kezelni a webshopot, hogyan válasszuk ki a megfelelő olajat és így tovább… Minden egyes kategóriánál elérhető ilyen jellegű segítség. Ha pedig már sikerült találni olyan terméket, ami érdekelhet minket, akkor ott hosszas, részletes termékleírást találhatunk róla, ami segít a végső döntés meghozatalában.

Bár az olajwebshop.hu oldala is elképesztően jól használható, annak, aki inkább a fizikai autósboltot kedveli jobban, és szeret személyesen nézelődni, annak jó hírem van. Négy autósboltjuk is elérhető, Budapest négy különböző szegletében. Van ilyen autósbolt Kelenföldön, Óbudán, Kőbányán és Újpesten is. Ezek minden hétköznap 8 és 17 óra között tartanak nyitva. Minden boltjukról megosztottak egy csomó képet is, és részletesen fel vannak tüntetve a különböző megközelítési módok is. Szerintem nagyon jó, hogy így szét vannak szórva az üzleteik a városban, hiszen így mindenki könnyebben elérheti a hozzá legközelebb esőt.

Ha azonban nincs időd arra, hogy kifurikázz valamelyik üzletbe, akkor még mindig ott van neked az olajwebshop.hu. Sok időt tudnak nekünk megspórolni a kiszállítással abban az esetben, ha nem iszonyat sürgős és létfontosságú az olaj vagy adalék beszerzése. Nagy előnyük, hogy regisztráció nélkül is lehetséges a rendelés leadása. Bár a későbbiekre nézve hasznosabb lehet regisztrálni. Ilyen ez a webshop, ha egyszer rendelsz tőlük, akkor még tuti, hogy később is visszatérsz. Ha regisztrálsz, akkor pedig nem kell újra és újra megadnod az adataidat, hanem pár kattintással le is adhatod a rendelést. Egyébként pedig így a korábbi rendeléseket is könnyedén vissza lehet nézni, ha mondjuk újra ugyanazt szeretnénk megrendelni. A rendelésekről a külön ügyfélszolgálatukon is lehet érdeklődni e-mailben, vagy pedig telefonon.

A szállítás költsége nem túl magas. 10.000 forint feletti rendelés esetén például mindössze 745 forintért szállít a Sprinter futárszolgálat. Ebben a díjban még az utánvétel költsége is benne van. 20.000 forint felett pedig konkrétan már ingyenes a kiszállítás. Egy ilyen autósbolt esetében pedig nagy valószínűséggel megüti a rendelések értéke ezt a 10.000 forintot, így olcsón juthat hozzá mindenki a választott termékekhez. Lehet akár utánvéttel, vagy előre utalással is fizetni náluk, tehát elég rugalmasak ilyen szempontból. A csomagok egyébként személyesen is átvehetők az üzleteik valamelyikében, vagy Pick pack ponton is. A csomag várható érkezéséről minden esetben előre értesítik a megrendelőt e-mailben. Lehetőség van még a hírlevelükre is feliratkozni, így értesülhetünk a várható akcióikról. Persze nem kell attól tartani, hogy naponta bombáznának minket e-mailekkel. Havonta csupán maximum egy darab e-mailt szoktak kiküldeni a feliratkozóknak.

Fontos számukra az ügyfelek elégedettsége is, ezért 100%-os elégedettségi garanciát nyújtanak. Ezt a vásárlástól számított 30 napon belül érvényesíthetik a vásárlók. 2011 óta, mióta beindult ez az autósbolt, rengeteg elégedett ügyfelet szedtek össze. Erről te magad is megbizonyosodhatsz, az oldalukon ugyanis rengeteg pozitív referencia megtalálható, melyet az ügyfeleik hagytak.

Ha már úgyis a biciklikről volt szó az elején, akkor muszáj megemlítenem azt is, hogy az olajwebshop.hu-ról egyébként még biciklikhez is lehet rendelni ápoló és tisztítószereket. Erre csak nem olyan régen jöttem rá, úgyhogy még nem próbáltam ki őket. De a következő alkalommal, ha elfogy a fényesítőm vagy a lánckenő anyagom, akkor biztosan innen fogom beszerezni. Másoknak is nagyon jó szívvel ajánlom őket! Nekik köszönhetően megint visszatért az érdeklődésem a bicikli “tuningolás” és szerelés felé. Ami azt illeti, ha már így szóba jött, most egészen kedvet kaptam ahhoz, hogy újra rendszeresen biciklire pattanjak!