Kerékpárbolt nyitás kezdetei

Amikor megszületett bennem a kerékpár boltom nyitásának az ötlete, nem gondoltam, hogy minimális macerával összehozható lehet.

Cégalapítás Budapest székhelyű cég esetén

Szerencsére ma már vannak olyan szolgáltatások, amik támogatják a kezdő vállalkozásokat, cégalapítókat. Ilyen a topcegalapitas.eu is. Nekem ők nyújtották a legnagyobb segítséget a cégalapításnál Budapesten. Átvállaltak tőlem minden olyan feladatot, ami az ügyintézéshez kell, nekem csak szimplán alá kellett írnom a szerződést és iratokat.

Hogyan kezdődött az egész cégalapítás?

Már minden készen volt részemről, tudtam, hogy milyen névvel, mikor akarok belecsapni a cégalapításba, azonban ekkor szembesültem azzal, hogy nem igazán vagyok tisztában azzal, hogy mit kell elintézni. Ekkor ajánlotta a haverom a fenti oldalt, ő már régóta ügyfelük, ő a székhely szolgáltatásukat vette igénybe. Mivel nagyon elégedett volt, gondoltam, nekem is megér egy próbát. A telefonszámot felhívtam és bár nem értem el őket azonnal, nem sokra rá már vissza is hívtak. Ekkor kérdéseket tettek fel és tájékoztattak a pontos folyamatról is. A megbeszélést követően igen rövid időn belül kaptam tőlük egy e-mailt csatolmányokkal. Ezeket kitöltöttem és visszaküldtem nekik. Egyszer kellett személyesen találkozni az aláírások miatt, hiszen ők nem írhatnak alá ilyen fontos dokumentumokat nélkülem. Ez senkinek nem ruházható át, de minden más feladatot el tudnak vállalni. Székhelyszolgáltatásnál egyébként a leveleket is ők kezelik. Nekem saját székhelyem van, adja magát, hogy maga a bolt lett a székhely is ugyebár. De a barátom nagyon elégedett a székhely szolgáltatással is, mindig minden az előre megbeszéltek alapján történik.

Az egész előtt még átnéztem a blogjukat is, ahol olyan cikkek segítettek abban, hogy összeálljon bennem minden az induláshoz, mint a cégalapítás menetéről szóló bejegyzésük, amiben a lépések nem csak fel vannak sorolva, hanem nagyon részletesen ki is vannak fejtve. A cégnévvel kapcsolatban is egy több pontos cikket találtam náluk, nem is gondoltam bele magamtól, hogy mennyi mindenre érdemes odafigyelni. Nagyon hasznos volt. Az ügyvezetők feltételei is részletesen meg vannak adva, és az is, hogy milyen járulék megfizetése kötelező. Ugyanígy a TEÁOR kódokról és a tevékenységi kör meghatározásáról is bőséges információ található a blogban. Ami nagy segítségemre volt még, az a cikkük, ami arról szólt, hogy vannak olyan költségek, amikre nem is gondol az ember, amikor cégalapításba vág bele. Itt a könyvelőtől kezdve a technikai eszközökig mindenre részletesen kitérnek. Nekem is volt benne olyan, amire tényleg nem gondoltam első körben. Vagy lehet, hogy futtában megvolt fejben, de ilyen mélységben nem gondoltam bele, hogy ezekre a költségekre is oda kell majd figyelni. Szóval nagyon sokat segített nekem a weboldal is már önmagában, de a legnagyobb segítség az volt, hogy át tudtam adni a cégalapítással kapcsolatos feladatokat nekik.

Nagyon tetszik, hogy ilyen részletességgel írják meg a cikkeket, ebből is látszik, hogy nem egy olyan cégről van szó, ami még csak bontogatja a szárnyait. Persze a kezdők is lehetnek jók, ezt nem vitatom, és lehet kicsit maradi is vagyok, de én szeretek mindenben olyan szolgáltatót választani, akik már régóta a területükön vannak. Ilyen háttér támogatással nagyon könnyen ment a cégalapítás. Csak jót tudok mondani az ügyintézésről és a folyamatos tájékoztatásról, amit kaptam. Bármilyen kérdésem merült fel, mindig készségesen válaszoltak. Egyszer sem éreztem azt, hogy nem szabad újabb kérdést feltennem.