A lehető legjobb balatoni szülinapom!

Én az a tipikus nyári gyerek vagyok. Utálom a hideget, télen pedig még 6 kabát alatt is halálra akarok fagyni. Igazi megváltásként hat, amikor elkezd tavaszodni és érezni a levegőben azt az igazi jó idő illatot. Tudjátok, amikor beleszippantasz a levegőbe és megcsap a tavasz illata. Ilyenkor végre előkaphatom a biciklimet és mindenhova azzal megyek. Innentől pedig már tudom, hogy pár lépés és végre nyár lesz, amikor jön a meleg, a napsütés, a strand a fagyi és persze a szülinapom is. A barátaimmal mindig megünnepeljük egymás szülinapját, és idén úgy döntöttük, hogy az enyémet a Balatonon fogjuk, sőt, még elmegyünk vitorlázni is. Ezen a linken balatonpro.hu/hajoberles-balaton/ Ti is elérhetitek a BalatonPro weboldalát, ahol mi megtaláltuk a tökéletes bérlési lehetőséget.

A BalatonPro első sorban vitorlás hajók bérbeadásával foglalkozik, van is belőlük 8 darab, mind különböző méretű, férőhelyű és felszereltségű, de összességében el lehet róla mondani, hogy átlagosan 6-10 fő fér el egy vitorláson. Természetesen mindegyiken van WC és hűtő is, na meg fockroller, meg bimini is, ami megmondom őszintén, hogy halvány lila gőzöm sincs, hogy micsoda, de azt mondják, hogy ez az alapfelszereltségek közé tartozik. Szóval tök vagány! Ha valaki több napos utat tervez, úgy, hogy a vitorláson is alszik meg minden, akkor lehet olyat kérni (persze előre leegyeztetve), hogy bekészítenek ágyneműt, kajákat és italokat, hogy nekünk ne kelljen már ezzel bajlódni az indulás előtt.

Mivel sem én sem a barátaim nem gyakorlott hajóvezetők, bár nekem van egy matróz vizsgám, mivel korábban egy étterem hajón dolgoztam és ezt kötelező volt letenni (de sokra nem emlékszem), így mint oly sokan mások mi is kértünk a fedélzetre egy tapasztalt kapitányt, aki biztonságosan és profin elvezette a vitorlást.

A minimális bérlési idő 2 óra, mert elvileg ennyi idő minimum kell, hogy kellően átérezd azt a hamisítatlan balatoni vitorlás feelinget. Mondjuk kinek mi, de mi pont egy egész napra béreltük a vitorlást, ami összesen 8 órát jelentett, szóval volt időnk bőven átérezni az sokat emlegetett feelinget. És hogy sikerült-e? IGEN! Csodálatos érzés volt, szinte leírhatatlan nyugalom és boldogság járt át egyszerre, de közben a bulizásról se feledkeztünk meg, ami a beépített bluetooth hangszórónak volt köszönhető, meg persze a Balaton közepén nem kellett visszafogni a hangerőt sem.

Mivel a BalatonPro nem csak bérbeadással, hanem rendezvényszervezéssel is foglalkozik, nem voltunk restek kihasználni ezt a lehetőséget sem. Még a foglalás előtt kiderült, hogy szülinapok megszervezését is vállalják. Hát több se kellett nekem, kiválasztottam az egész napos szülinapi buli csomagot, amiben volt ajándék pezsgő, torta és egy ebéd vagy egy vacsora az étteremben.

Mi végül a Bavaria 30 Plus vitorlást választottuk, ami egy 10 férőhelyes, 6 fekvőhelyes csodaszép luxus vitorlás. Gyönyörű volt a külseje és elképesztően szép a belső része is. Minden kényelmesen elfért rajta, volt helyünk bőven. Az egész fedélzetet teakfa borította, voltak hátsó kiülök, fürdőlétra és beépített LED világítás is. Összességében nekem nagyon tetszett az egész út, és maga a vitorlás is.

Kiderült, hogy nem csak szülinapokat, de céges partikat, évfordulókat, legény-, és lánybúcsúkat, lánykéréseket, szóval tulajdonképpen minden jeles esemény megszervezését is vállalják. Sőt, mi több! Mivel nem csak vitorlásaik vannak, hanem nagy hajók is, ezért 50-100 ember embernél se jönnek zavarba.

Szerintem tök profi hozzáállás az is, hogy mivel egy nagyon időjárás függő programról beszélünk, mindig, minden esetben, van egy B terv, ami akkor lép életbe, ha esélytelen a vízre szállás. Ilyenkor mindenféle alternatív programot biztosítanak, de természetesen olyat, ami már előre le volt egyeztetve. Ilyen nálunk is volt, még pedig az, hogy akkor a bár csak a miénk és ott bulizhatunk. Persze ez se lett volna rossz, na de azért csak menőbb volt a Balaton közepén megünnepelni a szülinapomat nemde?

A BalatonPro vitorlásai a siófoki Stefánia kikötőben találhatók, de az északi parton is vannak kikötőik, így ott is megoldható a beszállás, illetve a Bahart összes kikötőjében ingyenesen meg tudnak állni. Vagy legalábbis ha jól emlékszem ezt mondta nekem a kapitány.

Most ősszel visszamentem néhány barátommal biciklizni a Balatonra és nosztalgiázva néztem a vízen ringatózó vitorlásokat, azon gondolkodva, hogy mennyire szívesen elmennék még egyszer én is.

Szerintem Ti se hagyjátok ki, szóval irány a balatonpro.hu/hajoberles-balaton/!