A biciklis túráról hazatérve egy eldugult lefolyó fogadott

Régóta tudható már rólam, hogy a biciklizés az elsőszámú hobbim. A szabadidőmet gyakorlatilag a családom és a biciklizés között osztom meg. Szerencsére vannak hasonló érdeklődésű barátaim is, akikkel évente rendezni szoktunk egy 3 napos biciklitúrát. Ebben az évben sem maradhatott ez el, még a járvány ellenére sem. Persze nagyobb körültekintéssel intéztünk mindent és a kellő távolságot is próbáltuk egymástól tartani. Azon a héten, amikor a túra esedékes volt, a pénteki napot ki is vettem szabadságnak, és a többiek is így tettek.

Pénteken kora reggel indultunk el, és vasárnap estefelé értünk haza a biciklizésből. Felhőtlenül telt el ez a 3 nap, szinte minden munkahelyi nyűgömet sikerült elfelejtenem alatta. Amikor hazaértem, a feleségem viszont egy kellemetlen hírrel fogadott. Amíg én távol voltam, a gyerekek úgy döntöttek, hogy vicces lenne az ételmaradékokat a mosogató lefolyóba dobálni. Amit ők azonban még nem értenek meg az, hogy attól még, hogy a víz lemossa a maradékot a mosogatótálcáról, az a csövekben majd szépen leülepszik. Szegény feleségem próbálkozott ilyen-olyan házi praktikákkal elhárítani a dugulást, de a helyzet csak rosszabb lett. Amint hazaértem, épp a mosogató felett csóválta a fejét, láthatóan már a sírás kerülgette.

duguláselhárítás árak

Amikor megtudtam mi történt, rögtön sejtettem, hogy ezt a problémát bizony csak profikra érdemes bízni. Még sosem volt hasonló problémám, így nem igazán voltam tisztában azzal, hogy a duguláselhárítás árak mennyire magasak, vagy, hogy egyáltalán milyen szakembert érdemes ilyenkor hívni. Azt gondoltam, hogy a vízszerelő az illetékes ilyenkor, de van olyan vízszerelő, aki kifejezetten a dugulásokra specializálódik? Fogalmam sem volt, így inkább beírtam a keresőbe, hogy duguláselhárítás árak, hogy legalább az anyagi részével tisztába kerüljek a dolognak.

Elég sok oldalt megnyitottam, de egyik sem volt számomra olyan szimpatikus, mint a vizgazfutesszerelo24.hu duguláselhárítással foglalkozó oldala. Ők többféle dugulásra (pl: wc dugulás elhárítása, csatornatisztítás, lefolyótisztítás) is megoldást kínálnak. Nagyon tetszett, hogy nem vesznek mindent egy kalap alá. Rá is kattintottam a lefolyótisztítás oldalra, ahol részletes leírást kaphattam arról, hogy mi okozhatja a dugulást, mit NE csináljunk otthon, ha eldugul a lefolyó, és hogy hogyan is zajlik egy profi lefolyótisztítás. Ritka az, hogy ennyire tartalmas oldalt találjak a duguláselhárítással kapcsolatban. A legtöbb ilyen oldalon csak pár szót találtam a problémáról, és egy elérhetőséget a szerelőhöz. A vizgazfutesszerelo24.hu oldalán azonban úgy tűnik, hogy tudják, miről beszélnek, ugyanis minden egyes feladatköznek szenteltek egy egész aloldalt. Foglalkoznak egyébként víz és gázszereléssel, fűtésszereléssel, csatornázással, sőt még kádfelújítással is (többek között). Budapesten kívül még több környező településre is ki tudnak szállni, tehát nem csak a fővárosiak számíthatnak a szakszerű segítségükre.

Ha az oldalon található tartalmakban megmutatkozó tudás még nem lett volna elég, akkor ott volt még a több mint 30 éves szakmai tapasztalat is, ami a cég mögött áll. Sürgős esetekben akár már egy órán belül ki tudnak szállni a helyszínre, ami szintén nem elhanyagolható plusz pont a részükről. Emellett 24 órás ügyeletet tartanak fent, hogy minden bajban lévő ingatlantulajdonos tudja őket hívni. Minket szerencsére még nem öntött el a víz, és a csapból jövő szag sem volt még olyan elviselhetetlen, úgyhogy nem ragaszkodtunk az egy órás kiszállási időhöz. Felhívtuk őket, és másnapra beszéltünk meg időpontot a szerelővel, aki rendben ki is érkezett, és csupán egy óra alatt elhárította a dugulást. Nagyon meg voltunk elégedve a munkájával, és a duguláselhárítás ára sem volt túlságosan megterhelő. Remélem több ilyen kellemetlenség nem fogad majd a biciklitúrákról hazatérve, de most már legalább tudom, hogy kikhez fordulhatok ilyenkor.